Yoni Steaming - Dit is wat het mij bracht

Ik voelde me al een tijdje uit balans, ondanks mijn streven naar een diepe verbinding met mezelf. Het snelle leven en de vele externe factoren zorgen er vaak voor dat onbalans op de loer ligt. Zo stond ik onder andere stand-by voor een bevalling van een cliënt, zat ons jongste meisje in een pittige sprong, en hadden we weinig oppas.

Kortom, ik had weinig ruimte voor mezelf. Toen ik tijdens een druk weekend met het gezin 's nachts terugreed uit het ziekenhuis, na de prachtige bevalling van mijn cliënt, besefte ik dat ik te lang in de hoogste versnelling had gestaan. Ik was moe. Punt.

Na een bevalling van een cliënt plan ik altijd een moment voor mezelf; die ruimte heb ik nodig om alles te verwerken. Dus die avond besloot ik mijn nieuwe stoomkruk van Beran Earth Reconnection erbij te pakken en een mini-ceremonie voor mezelf te creëren, gericht op loslaten. Op Spotify vond ik een fijne afspeellijst die ik luisterde tijdens het stomen (we don't gatekeep, dus hier is 'ie). Ik stak kaarsjes aan, wikkelde mezelf in mijn favoriete doeken om warm te blijven, en pakte mijn journal om mijn gedachten op papier te zetten.

Dit moment was helemaal voor mij, om los te laten wat me niet langer diende en de afgelopen weken van me af te laten glijden. De stoomervaring was niet alleen heerlijk, maar ook de eerste keer zitten op mijn nieuwe stoomkruk was bijzonder. Het prachtig afgewerkte hout en de details; de kruk is met de grootste aandacht en zorg gemaakt, en dat zie en voel je. Extra leuk was dat ik 'm twee weken daarvoor zelf bij Nienke en Rick heb opgehaald, een gezellig en fijn moment om deze leuke mensen weer eens te ontmoeten.

Wist je dat Yoni Steaming ook goed is tijdens de postpartum periode?

Yoni steaming biedt tal van voordelen voor vrouwen na de bevalling:

  • Versnelt herstel: Helpt bij het verminderen van zwelling en het bevorderen van de genezing van het perineum.
  • Vermindert pijn: Verlicht postnatale krampen en pijn door de warmte en kruidenstoom.
  • Ondersteunt reiniging: Bevordert de afvoer van lochia (postnatale afscheiding) en helpt de baarmoeder te reinigen.
  • Emotioneel welzijn: Biedt een rustgevend en ontspannend ritueel dat kan helpen bij het verwerken van de emotionele veranderingen na de geboorte.


Als je zelf een prachtige stoomkruk wilt aanschaffen, raad ik je Beran Earth Reconnection zeker aan. Prachtige, eerlijke en handgemaakte producten.
Wil je zelf tijdens je postpartum periode een yoni steam
 ervaren? Je bent van harte welkom bij mij. Ik begeleid je graag in dit helende en ontspannende ritueel.

Reactie plaatsen

Reacties

Nienke
4 maanden geleden

Werkelijk prachtig geschreven 🤍